Wimperstyling

Wil jij graag een succesvolle wimperstyliste worden? Ook hiervoor ben je bij Nail XL aan het juiste adres (Hengelo, Overijssel). Nail XL is namelijk al meer dan 22 jaar hèt opleidingsinstituut voor wimper- en wenkbrauwstyling en andere opleidingen met veel persoonlijke aandacht en vakkundige begeleiding tijdens de training en de periode daarna.

Wij leiden je graag op als professionele wimperstyliste en dit realiseren wij met praktijkgerichte opleidingen waarbij naast plaatsingstechnieken ook theoretische kennis aan bod komt. Een opleiding tot wimperstyliste volgen is voor iedereen geschikt die in de beauty branche werkt of wil gaan werken. 

Wat zijn wimperextensions?

Lange en volle wimpers, wie wil dat nou niet? Lange en volle wimpers maken je ogen niet alleen groter, het geeft ook je ook een prachtige oogopslag en uitstraling. Niet iedereen beschikt over natuurlijk lange en mooie wimpers en nu precies daarom zijn er wimperextensions ontwikkelt.

Het is een geheel nieuwe methode en trend om op elke afzonderlijke natuurlijke wimper een wimperextension te plaatsen met de One by One methode van wimperextensions. Hierbij worden de wimperextensions één voor één (One by One) bevestigd op het eigen natuurlijke wimperhaartje met een speciale lijm, waardoor je volle lange en natuurlijke wimpers creëert die tot wel 4 weken lang blijven zitten!

De wimperextensions zijn van anti-allergisch materiaal gemaakt en zijn tegenwoordig ook bijna niet meer van echt wimperhaar te onderscheiden zo zacht als deze aanvoelen. Verder zorgen deze wimperextensions en lijm ook niet voor schade aan je natuurlijke wimpers en als belangrijk voordeel heb je ook geen mascara meer nodig.

Wat zijn volume wimpers ofwel russian volume?

Wil je graag nog meer volume wimpers creëren dan kun je dit realiseren met de Russian Volume techniek ofwel Volume Lashes en is alleen geschikt is voor ervaren wimperstylistes. Met deze technieken leer je nog meer volume te creëren met 2D en 6D technieken zonder de natuurlijke wimpers te zwaar te belasten. Het maken van deze symmetrische, mooie waaier hiervoor vergt oefening, veel geduld en vaardigheid.

Omdat tijd kostbaar is en tijden veranderen zijn er nu ook geprepareerde volume waaiers op de markt gekomen. Dit zijn vooraf geprepareerde volume waaiers (Pro Made Volume Lashes) en zijn makkelijker te gebruiken dan handgemaakte. Zeker als je nieuw op het gebied bent van de volume techniek of als je tijd wilt besparen tijdens je salonafspraken. Door het plaatsen van de geprepareerde volume waaiers kan je namelijk efficiënt omgaan met de tijd in jouw agenda en die van je klanten!

Wat is Lash Lifting ofwel wimperlifting? 

Lash Lifting, ook wel wimperlifting genoemd, is het liften van de wimpers door middel van een permanent. Hierdoor hoef je geen wimperkrultang meer te gebruiken, geen wimperextensions en geen mascara. Deze krul blijft dan vervolgens zo’n 4 tot 6 weken zitten. Wimperlifting is toe te passen op alle soorten wimpers, ongeacht de lengte of dikte van de wimpers. Ook is het te combineren met het verven van de natuurlijke wimpers. De producten die gebruikt worden bij de behandeling zijn niet schadelijk voor de eigen wimpers en de behandeling is pijnloos.

Welke opleiding tot wimperstyliste moet je nu kiezen?

Uiteraard adviseren wij je graag hierin. Wil je graag starten als wimperstyliste? De beste keuze is de Allround Wimperstyliste Opleiding te volgen. Tijdens deze opleiding leer je namelijk alle methodes en technieken om een succesvol wimperstyliste te worden. Het voordeel is daarbij ook dat je voordeliger uit bent dan de modules los te boeken. Uiteraard zijn de cursussen ook los te volgen en dan adviseren wij je eerst de One by One Cursus te volgen. Bij deze opleiding leer je de one by one methode met wimperextensions en dat is de eerste basis. Vervolgens adviseren wij je om een Cursus Lash Lifting te volgen zodat je ook zonder wimperextensions je klant een prachtige uitstraling met de eigen natuurlijk wimpers kan geven.

De volgende stap is je verder te specialiseren in Volume Lashes ofwel de Russian Volume techniek eigen te maken. Hiermee weet je nog meer meer volume te creëren met wimperextensions door gebruik te maken van 2D en 6D technieken. Wil je tijd besparen dan kun je ook gebruik maken van vooraf geprepareerde volume waaiers en daarvoor de Pro Made Volume cursus te volgen.

Ben je reeds een gecertificeerde wimperstyliste met de nodige ervaring? Maar wil jij je graag perfectioneren in bijvoorbeeld de nabehandeling, snelheid en andere tips & trucs leren? Dan kan jij hiervoor een Privé Training boeken, Dit is een uitkomst omdat deze op maat wordt samengesteld met jou. Deze intensieve cursus wordt afgestemd op jouw behoeftes en zo het optimale uit jezelf te halen.
Tijdens de privéles train je samen met een docent intensief op een eigen meegenomen model. Elke techniek die jij nog niet onder de knie krijgt, zul je deze dag met je docent blijven oefenen om de techniek onder de knie te krijgen. Door de 1 op 1 training werk je samen gericht naar jouw doel toe.