Wenkbrauwstyling

Wil jij graag een succesvolle wenkbrauwstyliste worden? Ook hiervoor ben je bij Nail XL aan het juiste adres (Hengelo, Overijssel). Nail XL is namelijk al meer dan 22 jaar hèt opleidingsinstituut voor wimper- en wenkbrauwstyling en andere opleidingen met veel persoonlijke aandacht en vakkundige begeleiding tijdens de training en de periode daarna.

Wenkbrauwstyling is één van de nieuwste ontwikkelingen en tegenwoordig houdt dat heel wat meer in dan alleen het haren plukken en kleuren van de wenkbrauwen. Wij leiden je graag op als professionele wenkbrauwstyliste ook wel browista genoemd en dit realiseren wij met praktijkgerichte opleidingen waarbij naast plaatsingstechnieken ook theoretische kennis aan bod komt. Een opleiding tot wenkbrauwstyliste volgen is voor iedereen geschikt die in de beauty branche werkt of wil gaan werken.

Wat is wenkbrauwstyling?

Wenkbrauwstyling is het creëren van de perfecte wenkbrauw. De perfecte wenkbrauw is mooi gevormd, gekleurd en gestyled. De wenkbrauwen bepalen namelijk voor een groot gedeelte te de uitdrukking van het gezicht. Een goed gestylde wenkbrauw geeft een blik met karakter en een vrouwelijk en verzorgde uitstraling. Daarbij is het erg belangrijk dat je met wenkbrauwstyling ook weet welke vorm, kleur en style past bij de betreffende persoon. Als wenkbrauwstyliste leer je dit door gebruik te maken van mappingtechnieken, waxen, epileren, trimmen en verven. Als deze technieken komen aan bod tijdens onze verschillende wenkbrauwstyling opleidingen.

Wat is brow threading?

Brow threading is het epileren met draad of touw. Dit is een van oorsprong eeuwenoude oosterse en huidvriendelijke methode van gezichtsontharing en het shapen van de wenkbrauw. Dit wordt gedaan met een 100% katoenen draad die behendig over het gelaat wordt getwist. Hiermee epileer je ook de fijnste donshaartjes die je met een pincet niet kunt verwijderen. Op deze wijze kun je het gezicht ontharen en prachtig gevormde wenkbrauwen creëren die veel langer strak blijven! Bij threading wordt namelijk het haartje inclusief de haarfollikel uit getrokken. Bij regelmatig behandelen zal de haarfollikel verzwakken, wordt het haartje steeds makkelijker te verwijderen en zal dunner terug komen. Om de handeling vervolgens af te maken worden de wenkbrauwen verder gestyled door deze te kleuren met verf of henna.

Wat is brow lamination?

De brow lamination behandeling is een geavanceerde techniek waarmee wenkbrauwen worden getransformeerd tot een perfecte wenkbrauw door gebruik te maken een speciale lotion en daarmee kunnen de wenkbrauwhaartjes in de gewenste richting worden geplaatst en op hun plek worden gehouden en tevens te kleuren met wenkbrauwverf. Met deze nieuwste behandeling wordt er een volumineuze, strakke en gedefinieerde wenkbrauw gecreëerd. Hiermee is brow lamination ook vergelijkbaar met de microblading-techniek. Het is een luxe brow behandeling, waarvan de klant maar liefst 4 tot 6 weken plezier heeft. Om de handeling vervolgens af te maken worden de wenkbrauwen verder gestyled door deze te kleuren met verf of henna.

Wat is tint brow en henna brow styling?

Dit is het stylen van de wenkbrauwen door middel van henna of verf, maar ook veel meer dan alleen dat. Bij deze vorm van wenkbrauwstyling zorg je ervoor dat je met brow mappingtechnieken (uitmeten en tekenen van de perfecte wenkbrauw), waxen, brow threading, epileren, trimmen en verven met henna of wenkbrauwverf de perfecte wenkbrauw creëert. Deze behandelingen zijn ook ideaal voor mensen die geen microblading willen, klaar zijn met opvullen van de wenkbrauwen met poeder of het tekenen van de wenkbrauwen met een wenkbrauwpotlood. Het belangrijkste verschil tussen henna en normale wenkbrauwverf is dat henna een natuurlijk alternatief is voor de kleuring van de wenkbrauwen en tevens ook de huid. Hiermee geeft het een langduriger (tot 14 dagen op de huid en 4-5 weken op de haren) en voller effect dan met normale wenkbrauwverf.

Wat zijn hybrid brows en airbrush hybrid brows?

Hybrid Brows is de nieuwste trend op het gebied van browstyling. Met hybrid brows verf wordt de huid en de wenkbrauwharen geverfd en mooi gevormd. Het verschil met Henna Brows is dat Hybrid Brows dan wel minder lang zichtbaar blijft op de huid, namelijk 7 tot 10 dagen. Maar op de wenkbrauwhaartjes is het juist weer langer zichtbaar, tot maar liefst 7 weken. Hierdoor is Hybrid Brows verf dan weer geschikt indien de klant allergisch is voor Henna. Het mooie van deze hybrid brows verf is dat je deze ook kunt verwerken met een airbrush apparaat.

Welke opleiding tot wenkbrauwstyliste moet je nu kiezen?

Uiteraard adviseren wij je graag hierin. Wil je graag starten als wenkbrauwstyliste? De beste keuze is de Allround Wenkbrauwstyliste Opleiding te volgen. Tijdens deze opleiding leer je namelijk alle methodes en technieken om een succesvol wenkbrauwstyliste te worden. Het voordeel is daarbij ook dat je voordeliger uit bent dan de modules los te boeken.

Uiteraard zijn de cursussen ook los te volgen en dan adviseren wij je eerst met de Tint Brows Mapping & Styling of Henna Brows Mapping & Styling opleiding te starten. Hierdoor leer je met uitgebreide brow mappingtechnieken, waxen, brow threading, epileren, trimmen en verven de perfecte wenkbrauw te creëren en je leert hierdoor exact welke vorm, kleur en style past bij de betreffende persoon.

De volgende stap is dan het volgen van een Brow Lamination opleiding. Hiermee leer je wat het is om de perfecte wenkbrauw te creëren en deze behandelingen op een makkelijke wijze toe te voegen aan de behandelingen in je salon.

Wil je graag ook nog een op een unieke wijze epileren toevoegen aan je behandelingen? Dat is de Brow Threading iets voor jou. Dit is het epileren met draad of touw zodat je ook de fijnste donshaartjes kunt verwijderen wat met je een pincet niet lukt.

Ben je inmiddels een wenkbrauwstyliste met de nodige ervaring? Dan kun jij je nog verder specialiseren met de nieuwste trend van Hybrid Brows of Airbrush Hybrid Brows. Hiermee creëert je een expressieve, rijke print op de huid en haartjes, waardoor wenkbrauwen optisch voller en strakker lijken.

Wil jij je graag perfectioneren in snelheid en andere tips & trucs leren? Dan kan jij hiervoor een Privé Training boeken, Dit is een uitkomst omdat deze op maat wordt samengesteld met jou. Deze intensieve cursus wordt afgestemd op jouw behoeftes en zo het optimale uit jezelf te halen.
Tijdens de privéles train je samen met een docent intensief op een eigen meegenomen model. Elke techniek die jij nog niet onder de knie krijgt, zul je deze dag met je docent blijven oefenen om de techniek onder de knie te krijgen. Door de 1 op 1 training werk je samen gericht naar jouw doel toe.