Nagelstyling

Wat leuk dat je erover denkt om een opleiding tot nagelstyliste te volgen. Hiervoor ben je bij Nail XL aan het juiste adres (Hengelo, Overijssel). Nail XL is namelijk al meer dan 22 jaar hèt opleidingsinstituut voor nagelstyling en andere opleidingen met veel persoonlijke aandacht en vakkundige begeleiding tijdens de training en de periode daarna.

Wij leiden je op tot professionele allround-, acryl-, gel- of BIAB nagelstyliste. Dit zijn grotendeels praktijkgerichte opleidingen waarin je naast de basis en theorie van de hand- en nagelverzorging ook alle applicatie technieken van nagelstyling leert. De opleiding is verspreid over meerdere weken met één lesdag per week waarin de verschillende aspecten van het nagelvak behandeld worden en je ook huiswerk en oefenopdrachten mee naar huis krijgt.

Wat zijn acrylnagels?

Bij het zetten van acryl nagels wordt gebruik gemaakt van het acryl systeem. Dit bestaat uit het mengen van acryl poeder en de zogeheten vloeistof genaamd acryl liquid. Door deze twee producten samen te voegen ontstaat er een kneedbaar bolletje dat verwerkt wordt en op de nagel wordt aangebracht aangebracht. Dit kan op de natuurlijke nagel, maar je kunt je eigen nagel ook eerst verlengen met behulp van een sjabloon of nagel tip. Voor het het uitharden van acryl is geen UV Lamp of UV LED lamp nodig. Acryl is geschikt voor bijna iedere klant, je bent zeker van een lange houdbaarheid en het is een hard product, dus niet flexibel.

Wat zijn gelnagels?

Voor het zetten van gel nagels wordt gebruik gemaakt van het gel systeem. Dit gel systeem is een product dat niet vermengd hoeft te worden zoals acryl met acryl liquid. De kant en klare mix zit eigenlijk al in het potje. Gel kan aangebracht worden op natuurlijke nagels, maar je kunt de natuurlijke nagel ook verlengen met nagel tips of sjablonen. Gelnagels kunnen worden gezet in een natuurlijke look, maar tegenwoordig zijn er ook veel gekleurde of glittergels verkrijgbaar. Gelnagels worden opgebouwd in meerdere laagjes die na iedere laag worden uitgehard in een UV Lamp of een UV LED lamp. Nadat de nagel de gewenste vorm heeft, wordt deze gevijld. Hierna kan een kleurlaag of reeds een glanzende of matte topgel worden aangebracht.

Wat is polygel en zijn BIAB nagels?

Inmiddels zijn er een aantal nieuwe productontwikkelingen op de markt, die wij graag ook even willen benoemen.
Polygel, ook wel acrylgel genoemd, combineert het beste van de systemen gel en acryl samen tot één product. Zowel het aanbrengen als de verwerking zit in het midden van de twee genoemde technieken. Je verwerkt het als gel, in combinatie met een vloeistof en het geeft de stevigheid van acryl. Daarnaast kun je blijven modelleren, net als bij gel en geeft het ook flexibiliteit.
BIAB nagels is de afkorting voor 'Builder In A Bottle'. Deze nagels zitten qua stevigheid weer tussen acryl en gelpolish in. BIAB nagels zijn afweekbaar (soakable) en zijn geschikt om iets te verlengen met tips/sjablonen of op de natuurlijke nagels aan te brengen. Deze trend wordt veelal omschreven als de "natural nail" trend omdat het zich richt op de natuurlijke nagel.

Welke opleiding tot nagelstyliste moet je nu kiezen?

De systemen gel- en acryl vormen de basis voor iedere nagelstyliste, niet iedere klant is namelijk hetzelfde en daarom zijn acrylnagels bij de ene de juiste oplossing en bij de andere juist gelnagels. Daarom adviseren wij altijd een opleiding voor beide systemen te volgen en dat is met de allround nagelstyliste de meeste complete opleiding. Uiteraard kun je ook als gel nagelstyliste of acryl nagelstyliste starten als jij je specifiek daar op wilt richten. Je kunt ook starten met één van deze beide systemen en op een later moment het tweede systeem volgen.

Wij bieden polygel niet aan als basis nagelstyliste opleiding, de reden hiervoor is dat het onze overtuiging is dat je de basis en technieken eerst moet kennen door de allround, gel of acryl nagelstyliste opleiding te volgen en daarna kun je dan door middel van een workshop de polygel/acrylgel volgen en je daarmee verder specialiseren.

Wil jij graag inspelen op de trend van de natuurlijke nagel en daarmee graag als BIAB nagelstyliste starten? Dan bieden wij daar ook een BIAB nagelstyliste opleiding voor aan of ben je reeds nagelstyliste dan kun je voor een BIAB workshop danwel omscholing te kiezen om ook deze behandeling te kunnen toevoegen in je salon.