Druk druk druk! Dat biedt kansen

Geplaatst op 22-07-2014

Delen

Druk is een term die je vaak hoort van je klant. Hierdoor is het vaak moeilijk plannen van een afspraak. Een vrije dag opnemen voor een behandeling doet men liever niet meer waardoor alleen avonden en weekenden nog een mogelijkheid zijn.

In plaats van hierin een bedreiging te zien kan dit ook nieuwe kansen voor je bieden. Neem als voorbeeld Manicube bij dit Amerikaanse initiatief kun je een afspraak boeken voor op je werk (klant kan eventueel doorwerken) of voor een evenement. Of wat te denken van een soort pop-up salon op één van de kleinere vliegvelden in Nederland? Of in een winkelcentrum, autowasstraat of supermarkt bij je in de buurt waar je klanten toch ook hun boodschappen doen. Door het opzoeken van de klant wordt een behandeling nog laagdrempeliger. Denk er eens over na, welke (snelle) behandelingen uit je salon zou je ook op locatie kunnen doen en vraag het eens aan je klanten wat zij ervan vinden?

Misschien denk je nu dit gaat mij allemaal een stap te ver. Denk dan eens aan de volgende suggesties:
1. Heb je toevallig geen mogelijkheid voor een behandeling zonder afspraak? Geef deze klant dan een pieper mee en piep haar op wanneer er plek is. De klant kan dan gewoon haar boodschappen verder doen.
2. Zorg dat er ook online afspraken gemaakt kunnen worden in je salon. Hierdoor kunnen ook 's avonds, tijdens lunch, etc. snel afspraken worden geboekt door je klant.
3. Gratis parkeren! Heb je gratis parkeerplaatsen beschikbaar voor je salon? Dat is het perfecte uithangbordje als er winkels in de omgeving zijn. Bij het boeken van een behandeling kan je deze parkeerplaats dan aanbieden en kan men daarna of ervoor direct shoppen of boodschappen doen. Wel met een maximumtijd uiteraard.
4. Hou je strikt aan je behandeltijd en praat dus niet teveel. Hierdoor kun je meer klanten per dag behandelen en hoeft de volgende klant ook niet te lang te wachten.
5. Verhoog je snelheid door niet alleen hierop te oefenen, maar zorg dat je al je producten en instrumenten direct bij de hand hebt.
6. Ga je toch naar de klant toe? Plan dan vooraf je route met Google Maps, TomTom, etc. zodat je geen kostbare reistijd verliest.

Nieuws

SPRING SALE 24 t/m 27 Maart - 15% KORTING

Vanaf maandag 24-3-2023 t/m maandag 27-3-2023 kun je profiteren van maar liefst 15% KORTING over al je aankopen in onze webshop en groothandel Lees meer »

SPRING DEAL Nagelstyling + Wimperstyling

Schrijf je nu 24 t/m 27 maart 2023 in voor de opleiding nagelstyling en/of wimperstyling en ontvang 15% korting over het lespakket Lees meer »

VACATURE: Docente Nagelstyling

Wij hebben een leuke vacature voor jou! Wij zijn op zoek naar een docent(e) nagelstyling. Iets voor jou? Aarzel dan niet en reageer voor 1-1-2023. Lees meer »

Dog Playz
Diamantstraat 1 C
7554 TA Hengelo Ov.
Routebeschrijving » / Contact »