VRAAG: Hoe begin ik met product verkoop?

Geplaatst op 19-07-2013

Delen

Van tijd tot tijd krijgen wij verschillende vragen van cursisten en klanten. Zo ook deze vraag:
"Ik wil graag starten met de verkoop van producten, maar ik weet niet hoe?" 

1. Allereerst vraagt verkoop van producten ruimte in je salon. Bedenk goed waar je het plaatst. Je kunt ervoor kiezen om dit te doen dicht bij de plek van behandeling zodat de klant uitkijkt op de producten. Maar de beste plek is toch bij het punt van afrekenen, de kassa. Het verkoopmomentum is daar het beste.
2. Als je dit voor jezelf duidelijk hebt kun je overgaan tot inkopen van bepaalde producten. Jij kent je klant natuurlijk het beste. Waar denk je dat ze behoefte aan hebben of open voor staan? Is dit make-up, cosmetica, nagellak, huidverzorging, sierraden, tassen, etc. Heb je echt geen idee? Vraag het je klanten gewoon eens tijdens een behandeling of maak het onderdeel van een vragenlijst in het algemeen over je salon.
3. Vervolgens ga je onderzoeken waar je deze producten kunt inkopen. Welke groothandel kan die producten leveren en welke marge levert je dit op? Streef ernaar om het product minimaal 1 keer over de kop te laten gaan (inkoop x 2 = verkoop).
4. Loop niet te hard van stapel, maar begin gefaseerd. Begin dus met producten die niet te prijzig zijn en je van verwacht dat er een hoge omloopsnelheid (verkoop volume) in zit.
5. Durf je het nog niet aan? Kies dan eens voor de volgende aanpak en suggesties:
- Bezoek winkels in je omgeving en kijk wat ze daar verkopen. Noteer dit en bekijk of jij deze producten kunt inkopen of ga een samenwerking aan met een lokale ondernemer. Waarbij je de producten kunt inkopen of dat deze ondernemer een displayruimte in je salon misschien wel ziet zitten.
- Start alleen met verkoop tijdens feestdagen, vakantie, thema's, etc. Hierdoor wordt het redelijk uniek en haak je in op algemeen bekende thema's als moederdag, vaderdag, sinterklaas, pasen, kerst, etc. Zorg dat je mooie pakketten samenstelt die hierop aansluiten en makkelijk als cadeau kunnen worden gekocht.
- Stel een mooie displayruimte samen met testers en stel een orderformulier samen. Je klanten kunnen dan op bestelling producten bij je bestellen. Bij binnenkomst bel de klant op dat ze het kunnen komen ophalen of tegen bedrag x verstuur je het. Of bij de volgende behandeling kan het worden afgerekend. Het voordeel hiervan is dat je geen voorraad hoeft aan te houden en pas bij verkoop overgaat tot inkoop. Een nadeel is dat er wel een bepaalde drempel is voor de klant om producten aan te schaffen, namelijk wachttijd.
- Start met het verkopen van producten die je ook gebruikt tijdens je behandelingen. Er zijn vast producten die ook voor thuisgebruik geschikt zijn. Door tijdens de behandeling aan te geven wat je doet en waarom een bepaald product goed is kun je aangeven dat ze het product ook kunnen aanschaffen. Deze wijze van bijverkoop wordt veel toegepast in kapsalons.

Ben je benieuwd naar welke producten voor verkoop geschikt zijn in je salon? Of zou je graag eens de mogelijkheden willen bespreken? Neem dan contact met ons op: info@nailxl.nl o.v.v. productverkoop en geef hierbij aan wat jij graag zou willen.

Nieuws

Nieuwsbrief ontvangen?

Spring Weekend Sale 6 & 7 april

Spring Weekend Sale! Op zaterdag 6-4-2019 en zondag 7-4-2019 15% KORTING* over je aankopen in onze webshop en in de groothandel. Lees meer »

Wimpergroothandel.nl - alles voor wimpers onder één dak

Sinds 2013 zijn wij ook specialist op het gebied van wimpers en dan zowel de producten (wimperextensions, wimperlifting, etc.) als het geven van opleidingen hiervoor. Wij hebben dit nu handig en overzichtelijk verzameld. Lees meer »

GESLOTEN maandag 24-12-2018 t/m dinsdag 1-1-2019

Graag willen wij je hartelijk bedanken voor het afgelopen jaar en wensen wij je alvast hele fijne feestdagen toe. Net als de voorgaande jaren zullen wij ook dit jaar weer gesloten zijn tussen kerst en oud en nieuw en wel vanaf maandag 24-12-2018 t/m dinsdag 1-1-2019. Lees meer »

Diamantstraat 1 C
7554 TA Hengelo Ov.
Routebeschrijving » / Contact »