VRAAG: Hoe begin ik met product verkoop?

Geplaatst op 19-07-2013

Delen

Van tijd tot tijd krijgen wij verschillende vragen van cursisten en klanten. Zo ook deze vraag:
"Ik wil graag starten met de verkoop van producten, maar ik weet niet hoe?" 

1. Allereerst vraagt verkoop van producten ruimte in je salon. Bedenk goed waar je het plaatst. Je kunt ervoor kiezen om dit te doen dicht bij de plek van behandeling zodat de klant uitkijkt op de producten. Maar de beste plek is toch bij het punt van afrekenen, de kassa. Het verkoopmomentum is daar het beste.
2. Als je dit voor jezelf duidelijk hebt kun je overgaan tot inkopen van bepaalde producten. Jij kent je klant natuurlijk het beste. Waar denk je dat ze behoefte aan hebben of open voor staan? Is dit make-up, cosmetica, nagellak, huidverzorging, sierraden, tassen, etc. Heb je echt geen idee? Vraag het je klanten gewoon eens tijdens een behandeling of maak het onderdeel van een vragenlijst in het algemeen over je salon.
3. Vervolgens ga je onderzoeken waar je deze producten kunt inkopen. Welke groothandel kan die producten leveren en welke marge levert je dit op? Streef ernaar om het product minimaal 1 keer over de kop te laten gaan (inkoop x 2 = verkoop).
4. Loop niet te hard van stapel, maar begin gefaseerd. Begin dus met producten die niet te prijzig zijn en je van verwacht dat er een hoge omloopsnelheid (verkoop volume) in zit.
5. Durf je het nog niet aan? Kies dan eens voor de volgende aanpak en suggesties:
- Bezoek winkels in je omgeving en kijk wat ze daar verkopen. Noteer dit en bekijk of jij deze producten kunt inkopen of ga een samenwerking aan met een lokale ondernemer. Waarbij je de producten kunt inkopen of dat deze ondernemer een displayruimte in je salon misschien wel ziet zitten.
- Start alleen met verkoop tijdens feestdagen, vakantie, thema's, etc. Hierdoor wordt het redelijk uniek en haak je in op algemeen bekende thema's als moederdag, vaderdag, sinterklaas, pasen, kerst, etc. Zorg dat je mooie pakketten samenstelt die hierop aansluiten en makkelijk als cadeau kunnen worden gekocht.
- Stel een mooie displayruimte samen met testers en stel een orderformulier samen. Je klanten kunnen dan op bestelling producten bij je bestellen. Bij binnenkomst bel de klant op dat ze het kunnen komen ophalen of tegen bedrag x verstuur je het. Of bij de volgende behandeling kan het worden afgerekend. Het voordeel hiervan is dat je geen voorraad hoeft aan te houden en pas bij verkoop overgaat tot inkoop. Een nadeel is dat er wel een bepaalde drempel is voor de klant om producten aan te schaffen, namelijk wachttijd.
- Start met het verkopen van producten die je ook gebruikt tijdens je behandelingen. Er zijn vast producten die ook voor thuisgebruik geschikt zijn. Door tijdens de behandeling aan te geven wat je doet en waarom een bepaald product goed is kun je aangeven dat ze het product ook kunnen aanschaffen. Deze wijze van bijverkoop wordt veel toegepast in kapsalons.

Ben je benieuwd naar welke producten voor verkoop geschikt zijn in je salon? Of zou je graag eens de mogelijkheden willen bespreken? Neem dan contact met ons op: info@nailxl.nl o.v.v. productverkoop en geef hierbij aan wat jij graag zou willen.

Nieuws

SPRING SALE 24 t/m 27 Maart - 15% KORTING

Vanaf maandag 24-3-2023 t/m maandag 27-3-2023 kun je profiteren van maar liefst 15% KORTING over al je aankopen in onze webshop en groothandel Lees meer »

SPRING DEAL Nagelstyling + Wimperstyling

Schrijf je nu 24 t/m 27 maart 2023 in voor de opleiding nagelstyling en/of wimperstyling en ontvang 15% korting over het lespakket Lees meer »

VACATURE: Docente Nagelstyling

Wij hebben een leuke vacature voor jou! Wij zijn op zoek naar een docent(e) nagelstyling. Iets voor jou? Aarzel dan niet en reageer voor 1-1-2023. Lees meer »

Dog Playz
Diamantstraat 1 C
7554 TA Hengelo Ov.
Routebeschrijving » / Contact »